60% regeln funkar på hela livet.

60 % reglen är ngt jag lärde mig när jag målade mycket. Men jag har senare upptäkt att den med lite förnuft funkar på hela livet.
När det gäller ngt man skapar fungerar 60% regeln ungefär så här;

inget är 100% det kan verka så vid en första anblick, som en perfekt cirkel, en perfekt man en perfekt tavla

men de har alla skvanker, det är bara i ett visst ljus, en viss tid som ens beundran slätar ut dem,

saker som man själv gjort har man koll på varje liten miss... det har inte andra.
så om du själv är 60 % nöjd, 20 % indiffrent och 20 % missnöjd är det mao väldigt bra!!
Andra kanske upptäcker några små misstag i din tavla efter ett tag, men bara om de verkligen gillar den och har studerat den närmare. Och har man studerat ngt så nära har man redan förälskat sig i objektet för ens beundran och man kommer ändå aldrig se samma misstag och skavanker som den som skapat dem är medveten om.
Man kommer fortfarande tycka det är en fantastisk tavla.

Så hur kan man då applicera det här på sitt liv i övrigt?

Jo, om man är en person som grunnar och synar sitt eget liv i sömmarna, vilket de flesta gör, kan det vara bra att komma ihåg att det finns inget som är 100% (möjligtvis i fantasin) utan allt har små skavanker, sprickor i fasaden. Men det är dem som gör dem intressanta, det måste finnas ngt som gör livet värt att minnas.
Om du tex träffar ngn vän eller partner så är det lätt att förvänta sig att de ska nå upp till en viss nivå och glömma bort att de är aldeles vanliga människor.
 
Efter ett tag kan man helt plötsligt inse att bristerna finns, speciellt om man levt nära varandra ett tag.
60% fanatstisk gorgeus man, 20 % är saker du varken gillar eller ogillar och 20 % som retar gallfeber på dig håller kärlek vid liv, man vill ju ha ngn som man kan bråka med, är allt perfekt och glattigt fastnar ju inget inte ens livet.
Det man minns är ju de dagar man gjorde ngt, lärde sig ngt nytt, när man verkligen levt, när man blivit sams efter ett bråk etc.
Så om ditt liv känns som 60% så är det nog väldigt bra, för bara du ser alla groparna i ditt liv, vi andra ser bara fasaden mest. Och du ser bara fasaden mest av andras liv...


länkar - hur gör man?


Jag vill lägga till några av mina favorit bloggar som länkar på ett snyggt sätt.
Ngn som kan tipsa mig om hur man gör det bäst?

RSS 2.0